tirsdag 13. oktober 2009

Fete meieriprodukter og hjertesykdom

Annika Dahlquist refererer i sin blogg i dag til en undersøkelse gjennomført i Sverige angående hvilke matvaner som virker positivt i forhold til hjertesykdom. Ifølge denne undersøkelsen er inntak av frukt/grønnsaker i kombinasjon med fete meieriprodukter positivt. Dette er vel et stykke unna de offisielle kostholdsrådene gitt til feks personer som nettopp har hatt hjerteinfarkt... En bekjent har nettopp vært utsatt for dette, og ble sendt hjem med beskjed om å kutte ned på fete melkeprodukter. Paradoks?

We identified a significant interaction between intake of fruit and vegetables and dairy fat consumption. Daily fruit and vegetables consumption was associated with a lower risk of coronary heart disease only when combined with a high intake of dairy fat. Low intake of dairy fat, choosing mostly wholemeal bread or eating fish at least twice a week was not associated with a reduced risk of coronary heart disease in this cohort of rural middle-aged men. The current nutritional recommendations were hence only partly supported.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar