søndag 29. august 2010

Fornøyd og støl ;)

Bilde fra Sølen, hentet fra fjelltur.no

I helga har jeg vært på fjelltur i Sølenområdet, og tross dårlig vær gikk vi en lang tur på lørdag: tilsammen 7 timers effektiv gange. Stort sett i friskt tempo også, og jeg er i mye bedre form enn jeg trodde! Lenge siden jeg har følt meg så "på hugget" på fjelltur, så takk til lavkarbo for 12 kg mindre å dra på, og en forbrenning som gjør at jeg ikke går tom :D Jeg valgte meg en løype som ikke gikk på toppen (1755 moh), der oppe var det snøstorm...

Jeg kjenner det godt i beina i dag! Jeg har booket trening til i morgen kveld, så jeg er spent på hvor mye smerte det kommer til  forårsake ;) Ukas treningsplan: 2 dager functional moves, 3 dager sykling til jobben, og en eller annen familietur til helga. Gleder meg :)

lørdag 21. august 2010

Heftig treningsuke

Denne uka har jeg kjørt et lite "kartleggingsprosjekt" for  meg selv angående trening. På 6 dager har jeg kjørt 5 økter, og jeg føler meg faktisk topp! Jeg var redd jeg skulle bli helt utkjørt, men trening på fettforbrenning er faktisk noe helt annet enn på karber (for meg iallefall).

Treningsdagboka viser 2 økter functional moves (gruppetrening, styrke på treningssenter: super time!), 2 ganger sykle til jobben, og en spinningtime (pulsspinn). Jeg merket at jeg var litt sur i muskulaturen på siste økta med spinning i dag, men ellers har jeg følt meg helt topp! Dette ga mersmak, så jeg skal prøve å holde treningsiveren oppe utover høsten. Det er deilig å trene :D

søndag 15. august 2010

Ny blender

I går kjøpte jeg meg endelig ny blender :) Jeg har kjøkkenmaskin med blender på, men jeg gidder aldri å ta fram det store maskineriet for å lage smoothie, dermed har jeg stort sett brukt stavmikser. Men i går kjøpte jeg meg endelig en blender som er så kul at jeg kan ha den stående framme på kjøkkenbenken. Rød selvfølgelig, så den matcher min røde WasserMax og min røde bærbare PC ;) Den er utgått av produksjon, nå finnes det bare med 0,8l glasskolbe, mens denne har 1,5 l (kjøpte den på coop, de har tydeligvis restlager).

 Dermed blir det smoothies over en lav sko framover. Jeg fikk endelig tak i cocosa uten smak også (den som egentlig er til å steke i), så nå får jeg i meg litt fett også. Jeg har nemlig et litt anstrengt forhold til kokossmak...

fredag 13. august 2010

Fra Dagbladet: en historie om "steinalderkosthold"

Dagbladet har i dag en artikkel om Kristoffer, som har levd av det han har funnet i naturen i ett år, og har positiv erfaring med denne dietten.

Dette kostholdet ligner på det våre jeger/sanker-forfedre hadde, og det virker logisk for meg at det er denne type kosthold vi er tilpasset til å fungere best på gjennom historien. Tross alt er dagligvarebutikkenes overflod av sukker-/mel- og potetbasert mat en relativt moderne oppfinnelse.

Kristoffer har skrevet bok om opplevelsene sine ("En vill mann"). Iver Mysterud, biolog og forfatter av boka «Mennesket og moderne evolusjonsteori» skriver i et etterord til «En vill mann»:

«At Kristoffer har gjennomført dette året med god helse, kan kanskje for noen fortone seg imponerende eller overraskende. 
For evolusjonsbiologer med interesse for menneskets kosthold og helse, er det imidlertid helt som forventet. Kristoffer har levd på en måte som våre forgjengere gjorde i millioner av år med god helse, og det ville vært merkelig om han skulle blitt syk av slik mat. (...)


Selv om jeg kjøper maten min i butikken i stedet for å skyte eller sanke den selv, så er denne filosofien mye av grunnlaget for mine valg mht. kosthold. I tillegg bruker jeg mye melkeprodukter, så litt "moderne" er jeg ;)