tirsdag 25. mai 2010

VG har fokus på vekt og kosthold i dag

Sannsynligvis fordi vektklubb.no feirer 5-årsdag i dag, og slår til med store overskrifter for å skryte av seg selv. Som LenaBeatrice har regnet ut så tjener VG store penger på vektklubb.no, det er faktisk den nest største inntektskilden til avisa, etter annonser. I jubileumsartikkelen har VG intervjuet Anniken Huitfelt som uttaler til avisa:
Ikke minst er det en flott ekstragevinst at folk får bedre helse av dette. Jeg har sittet på en del politiske møter der jeg har sett at folk har vært inne på VGs vektklubb, sier Huitfeldt.
Eh, jasså, det er jo godt å vite at politikere er vanlige folk de også, men er man på politisk møte er det vel ikke meningen man skal surfe på vektklubben?

Jeg reagerer også litt på bildet som illustrerer suksesshistorien til Line, som slanket seg 17 kg, her er det ikke så  enkelt å sammenligne før og etter... Prøver de å vise at det er lettere å stå oppreist når du veier 17 kg mindre, eller at det er OK å leke i barnehageapparater selv som voksen?

fredag 21. mai 2010

God helg!

Nettavisen har en "fredagsartikkel" i dag, med blant annet dette bildet hentet herfra. Måtte bare ha det med :) God pinse!

torsdag 20. mai 2010

Tunfisksalat med egg

2 hardkokte egg
1 boks tunfisk i olje
litt vårløk
tyrkisk yoghurt og/eller rømme
majones
1 ts dijonsennep
salt
pepper
sitronsaft


Bland yoghurt/rømme og majones (jeg bruker vanligvis like deler yoghurt og rømme, men andre blandingsforhold eller  creme fraiche fungerer også godt - ta det du har i kjøleskapet!), tilsett sennep og sitronsaft etter smak. Bland inn egg, tunfisk og vårløk, smak til med salt og pepper. Nyt!

fredag 14. mai 2010

Trening: Functional moves

I dag har jeg prøvd noe nytt på treningsfronten: Functional Moves på 3T - "vårens hotteste treningsform". Det var iallefall hot i den forstand at jeg strevde med å få plass på en time, de er bortbooket rett etter at de blir lagt ut (en uke i forveien). Det virker som om alle skal prøve dette nå. Treningsformen har sin opprinnelse i Sverige, og du kan lese mer om den her (kommer 17.mai).

Jeg sliter med å motivere meg til å trene styrke i treningssal, det er gudsjammerlig kjedelig uansett hvordan jeg snur og vender på det. Og dermed blir det prioritert bort, SÅ dedikert er jeg ikke :( Derfor tror  jeg dette blir en ypperlig sjanse for meg for å få inn litt mer styrketrening i den vanlige rutinen min.

For å si det med en gang: jeg kommer til å bli STØL! Jeg kjenner det allerede, og i morgen tidlig blir det spennende å se om jeg kommer meg opp av senga... Timen var inspirerende, og godt sammensatt av litt kondis, balanse og styrke. Hard styrke... Artig var det, og svetten silte. Dette kommer jeg definitivt til å prøve igjen! Neste gang er målet å holde litt i sideplanke uten å fall sammen som en potetsekk ;)

Og forresten, trening på fettforbrenning er helt ypperlig, jeg er mye mer opplagt nå enn i "gamle dager" når kroppen gikk stort sett på karbohydrater. Herlig!

tirsdag 11. mai 2010

Nye kostholdsråd fra helsedirektoratet

Nå kommer nye kostholdsråd, lagt fram av Nasjonalt råd for ernæring. Les mer om dette på matportalen.no, eller hele rapporten hos Helsedirektoratet. Helsedirektoratet har også en kort oppsummering av rapporten, her.

Noen av rådene:
  • Det anbefales minst 4 porsjoner fullkornsprodukter hver dag
  • Velg magre meieriprodukter
  • Velg matoljer, flytende margarin eller myk margarin

Hmmm, jeg må se litt nøyere på dette senere!


mandag 10. mai 2010

Slik skal vi slankes

Adressa har i dag et oppslag om helsedirektør Bjørn-Inge Larsen:
- vil ha høyere avgifter på sukker, billigere sunn mat og forbud mot reklame for usunn mat.
Dette høres jo fornuftig ut, men hvem skal bestemme hva som er sunt og usunt?

søndag 9. mai 2010

VG skriver om "slankebloggere" i dag

I dagens VG er det en artikkel om mennesker som har brukt blogging som "verktøy" når de har gått ned i vekt. En av bloggerne er en av mine favoritter: Lena Beatrice. Bra at en stor avis som VG faktisk tar med at det finnes alternativer til sultekurene for å endre livsstil!

tirsdag 4. mai 2010

Spise mer eller mindre kjøtt?

Det er jammen ikke greit å vite hva man skal tro på... I går var det oppslag i adresseavisen med bekymring over at vi spiser for mye kjøtt, dermed mye mettet fett som utgjør en kreftrisiko. Fra artikkelen:

Ved å spise mer kjøtt får nordmenn i seg mer av det mettede fettet, og de gunstige endringene i kostens fettsyresammensetning har stoppet opp.
– Kjøttprodukter er den nest største kilden for mettede fettsyrer. Det er viktig at forbruket av fete kjøttprodukter minsker, sier Klepp til Adresseavisen.
– Vi har god dokumentasjon på at stort inntak av rødt og bearbeidet kjøtt gir økt kreftfare. Og ved å spise mye kjøtt reduserer vi inntaket av andre viktige matvarer.
Økt kreftfare altså. Hmmmm. Samtidig leste jeg bloggen Solveigs smil, om at Mettet fett ikke øker risikoen for hjertesykdom.

En annen artikkel i Archives of Internal Medicine beskriver en undersøkelse der det ble påvist økt risiko for å dø av hjertesykdom eller kreft for eldre mennesker med høyt inntak av rødt kjøtt:
Conclusion  Red and processed meat intakes were associated with modest increases in total mortality, cancer mortality, and cardiovascular disease mortality.
Jeg tror jeg stoler på min vanlige magefølelse og teori, så lenge man spiser "passe" av alt er det ikke farlig...