søndag 25. april 2010

Nam, fløte!

Artikkel i mat & helse om fløte. Godt og sunt ;) Min favoritt-kose-kveldsmat som jeg skrev om her kunne jeg ikke klart meg uten.

I begynnelsen av 1990-tallet kom flere rapporter som konkluderte at det ikke finnes noen sammenheng mellom inntak av melkefett og dødelighet av hjerte- og karsykdom. En svensk undersøkelse fra 1999 viser til og med at melkefett kan ha positive effekter. 

onsdag 21. april 2010

Kylling i peanøtt- og kokosmelksaus

Jeg prøvde en ny middag i går, kylling i peanøtt- og kokosmelksaus, inspirert av denne oppskriften fra Santa Maria. Den ble kjempegod, og falt også i smak hos den karbospisende delen av familien. Jeg serverte den med ris til dem, og blomkålris til meg selv. Nam! Originaloppskriften inneholder lime, og det var det eneste jeg savnet, skal huske å kjøpe det neste gang! Jeg brukte:


kyllingfilet i biter
vårløk
paprika
kokosmelk
peanøttsmør (jeg laget selv av salte peanøtter og litt olje, knust med stavmikser)
ingefær
karri
kanel
salt og pepper

tirsdag 20. april 2010

Mandagens mat

En OK matdag med "man tager hva man haver (egg, skinke, ost, rekesalat) til lunsj, og laks i fløtesaus til middag. Nam! Prøvde meg på en ts cocosa i teen til kvelds, men jeg fikser det bare ikke. Kokossmaken får det til å snu seg i magen min, med mindre den kommer sammen med sjokolade ;)

Fordelingen ble:
Fats 66.0%
Carbohydrates 8.6%
Proteins 25.5%

søndag 18. april 2010

Treningsplaner!

Nå nærmer det seg 6 uker etter operasjonen, og jeg "får lov" til å begynne å trene igjen. Det ser jeg skikkelig fram til, jeg føler meg skikkelig "råtten" etter å stort sett ha sittet på ræva i 6 uker.... Planen er å starte med rolig løpetrening etter løplabbet sitt nybegynneropplegg (3 økter pr uke), og i tillegg trene styrke hjemme. Skal sjekke litt hvordan kroppen reagerer på pilates, hvis det går greit satser jeg på å begynne med det igjen neste uke, på 3T.

Det skal også bli skjerpings på maten, skal ta noen dager med å skrive opp alt jeg spiser, det bruker å ha en "oppdragende" effekt ;) 1,5 kg har sneket seg på siden operasjonen, de skal AV!!!!

tirsdag 13. april 2010

Min favoritt-kvelds-kosemat

Når jeg har skikkelig lyst på noe søtt, og prøver å unngår sjokolade ;) Vispet krem, tilsatt litt kakaopulver, og noen valnøtter på. Kjempegodt, og garantert å få unna søtsuget hos meg iallefall! En god kopp te til hører med, mine favoritter for tiden er Grønn vinter og Rooibos Ananas og Melon, begge fra teklubben.no. Anbefales!

onsdag 7. april 2010

Bjørn Ferry skal gi ut kokebok

Den svenske skiskytteren Björn Ferry skal gi ut kokebok! Han tok en gullmedalje under OL i Vancouver, og da ble det også kjent at han spiser lavkarbo. Han er nå intervjuet i Västerbottens-Kuriren om sin kommende bok, og beskriver der kostholdet sitt som følger:
"mycket ekologiskt, mycket grönt och en hel del sånt som går att slå ihjäl"

Hele intervjuet kan du lese her, og Lena Beatrice har også ett innlegg om dette på bloggen sin i dag.

tirsdag 6. april 2010

Om å være "fettskremt"

fitnessbloggen i adressa.no er det et innlegg om fett i mat, hvorfor vi er så redde for dette og om denne frykten har rot i virkeligheten. Gammelt nytt for noen av oss, men en fin påminnelse. Hvis man vil gå dypere inn i temaet er boken Good calories, bad calories av Gary Taubes interessant lesning.

torsdag 1. april 2010

Påskesjokolade

Litt matkos må man unne seg i påsken, min påskeutskeielse heter Freia Premium Dark Orange. Nam!