onsdag 3. februar 2010

Er potet sunnere enn fett?

Foredrag om dette teamet har jeg vært på i dag!  Foredraget var med forsker og professor i molekylærbiologi Berit Johansen ved NTNU. Veldig interessant foredrag om forskningen som gjøres ved NTNU om dette teamet. Utgangspunktet er at de forsker på sammenhengene mellom kosthold og kronisk sykdom. Konklusjonene fra foredraget:
  • spis minst 5 måltider pr dag, og balanser hvert måltid med 40% karbo, 30% protein og 30% fett
  • unngå overspising
  • unngå prosessert mat, spis mest mulig "rent"
  • unngå sukker
  • unngå transfett
Mye å finne på nettet også fra denne damen, se for eksempel disse lenkene:
Om kosthold
Om innholdsfortegnelser i mat
Om transfett i mat
Mer om transfett

For min egen del er jeg usikker på  fordelingen protein-karbo-fett i mitt kosthold, men det hadde vært interessant å sjekke. Hvis noen har en kalkulator å anbefale mottas tips med takk! På foredraget i dag anbefalte hun Fedon og Dr.Sears som kilder til oppskrifter, mens lavkarbo ala Atkins ville hun ikke anbefale i mer enn 2 uker pga belastningen på nyrene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar