mandag 10. september 2012

Tyttebærkake


Bunn:
250 gram mandler
50 gram mørk sjokolade m/minimum 70 % kakao
100 gram sukrin
1 ts kanel
3 egg

Mal mandler og sjokolade (eller finhakk dem med kniv). Bland alt det tørre i en bolle, tilsett sammenpisket egg. Bland det godt sammen med en slikkepott, og hell røren over i en godt smurt form (bruk bakepapir i bunnen) ca. 24 cm. Stekes på 180-200 grader i 20-25 minutter midt i ovnen. Formen fjernes etter avkjøling.

Fyll:
3 dl tyttebær
3 ss sukrin
3 dl seterrømme

Rør tyttebærene sammen med sukrin og rør de rørte tyttebærene inn i rømmen. Legg nøttebunnen på et kakefat og fordel kremen over. Pynt med hele tyttebær og event. sitronmelisse.

Tips: del nøttebunnen opp i passe stykker, frys ned eller ha liggende i kjøleskap. Når du får lyst på noe godt til kaffen, ta frem et stykke og fprdel 2 gode ts seterrømme oppå.