onsdag 30. desember 2009

Matplaner til nyttårsaften

Nyttårsaften blir det kalkun! Med poteter til karbospiserne, og ellers rødkål, rosenkål og god saus. Mmmmm :D Jeg tenkte å prøve meg på en lavkarbo-vennlig dessert denne gangen, granateple-nøtte-krem, etter oppskrift fra Moniques blogg. Sjekk dette bildet, det ser godt ut!

søndag 27. desember 2009

Julefeiring

Det er ikke lett å holde "stram linje" med kosten i jula gitt... Jeg har skeiet ut litt og spist både kålrotstappe og julebrød, marsipan og sjokolade. Og drukket litt øl til maten, det er nå engang øl som passer til pinnekjøtt og ribbe! Nå er det en god lavkarbodag i dag, før det nok blir en liten utskeielse i anledning 2-årsdag her i huset i morgen. Jeg gidder ikke være fanatisk, men jeg kjenner hvor mye bedre kroppen har det med lavkarbo, så valget er igrunnen ikke vanskelig.

Vi har kost oss masse så langt i jula, og enda er det mange gode feriedager igjen :D

søndag 20. desember 2009

Julegodteri

Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på å lage litt lavkarbo-varianter av godsaker til jul. Småkaker er vi ikke så hyppe på her i huset, så jeg holder meg til marsipan og konfekt :) Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på Fransk aprikosmarsipan, Appelsintrøfler eller kanskje Sjokoladetrøfler med kanel og appelsin. Romtrøfler med chili høres også veldig godt ut! Foreløpig har jeg skåldet mandler, så får vi se hva det blir til!

torsdag 17. desember 2009

NRK har oppdaget masaisko


Dagbladet hadde i går en sak om Christian Borch i NRK som har begynt å bruke masaisko på grunn av ryggproblemer. Slike sko har jeg hatt lenge, og jeg må si jeg synes han overdriver når han uttaler:

"- Når man begynner å bruke dem, faller man sidelengs et par ganger. Deretter slutter man med det, humrer den nye «Urix»-programlederen."

Eh, sidelengs?


Jeg er veldig glad i mine masaisko, bare så det er sagt, jeg har MBT Chapa Ebony (som på bildet over). Her kan du lese mer om masaisko.

onsdag 16. desember 2009

Konsultasjon hos plastikkirurg i dag

Nå står jeg offisielt i kø for operasjon hos Aleris! Endelig! Fritt sykehusvalg sier ventetiden er 8 uker, kirurgen sa maks et halvt år... Hva skal en stakkar velge å tro på? Det er uansett ikke annet å gjøre enn å vente... Om 6 mnd er jeg på ferie, forresten, så det er greit å bli ferdig med det før den tid!

Jeg fant forresten en interessant artikkel angående psykologiske effekter av brystreduksjoner, der konklusjonen er:

We found significantly less depression and anxiety, and better self-esteem, after reduction mammaplasty than after conservative treatment.


Hele artikkelen ("Breast reduction alleviates depression and anxiety, and restores self-esteem") kan du lese her (publisert i Scandinavian Journal of Plastic and Reconstructive Surgery and Hand Surgery).

fredag 11. desember 2009

Fett + proteiner blir man ikke feit av.

Fett og karbohydrater derimot, førte i undersøkelsen til "kanonfeite" mus. Spennende forskningsresultater, med svar som forskerne betegner som sjokkerende. For oss som har levd på lavkarbo en stund stemmer dette veldig godt med egne erfaringer ;) 

Hele artikkelen kan du lese her.

tirsdag 8. desember 2009

Sukker finnes i store mengder overalt...

Jeg er stor fan av Lena Beatrice, hun skriver en kjempegod og personlig blogg med masse gode lavkarbotips og ting til ettertanke. I går skrev hun et innlegg om hvor mye sukker som finnes "skjult" i mange av matvarene vi spiser, interessant lesning! Illustrasjonsbildet sier mer enn tusen ord ;)

søndag 6. desember 2009

Endelig har jeg fått innkalling til konsultasjon hos plastikkirurg!

I disse dager er det ett år siden jeg endelig tok mot til meg og spurte fastlegen om mulighetene for å få dekket brystreduksjon gjennom det offentlige. Det har vært mange opp- og nedturer på veien, men nå er jeg iallefall gjennom "nåløyet" ang, BMI-krav. Ved hjelp av lavkarbokosthold har jeg fra mars til desember gått ned ca 11 kg, og redusert min BMI fra 30,1 til 26,7 (ja, jeg er kort ;)). Jeg har vært rimelig oppgitt over det firkantede helsevesenet noen ganger, men jeg har også fått gode "bivirkninger" av kostholdsomleggingen som absolutt gjør det verdt det, operasjon eller ikke! Det viktigste i tillegg til vektnedgangen er et mye mer stabilt humør nå når blodsukkeret mitt ikke spretter opp og ned hele dagen. Det setter de nærmeste rundt meg pris på også ;) Bedre hud og renere tenner er også et faktum. Deilig :)

tirsdag 1. desember 2009

Drømmejobben min..

..er utlyst her. Søren og, feil by :(

Ny treningsgadget, Nike+ iPod


Jeg er "en smule" interessert i tekniske duppeditter av ymse slag, og nå har jeg endelig kjøpt meg Nike+ til iPoden min. Litt dumt at den ikke funker med iPod Shuffle, siden det er den jeg foretrekker å løpe med, men jeg skal venne meg til å løpe rundt med iPod touch på armen ;) Nå får jeg god oversikt over treningsøktene, og jeg kan også synke innholdet inn i treningsdagboka jeg bruker: shapelink. Kult :D