søndag 25. oktober 2009

"Lapper" eller Oopsies


Kjekk turmat! Jeg bruker denne oppskriften, jeg synes det blir mer "mat" når det er nøtter i. På den samme bloggen finnes det også grunnoppskrift, som består kun av egg og philadelphiaost.

onsdag 14. oktober 2009

Hjemmefrokost i dag: eggerøre


Vanligvis har jeg med meg frokost og spiser etter at jeg har kommet på jobben. Men i dag skulle mannen levere junior i barnehagen, og jeg kunne ta en rolig frokost hjemme, med avis og en stor god tekopp. Deilig! For å få mest mulig tid med avisa laget jeg kjapp frokost: eggerøre. Vispet sammen 2 egg, 1 ss CC og 1ss fløte, krydret med salt, pepper og estragon. Servert med 2 tomater. Vips, frokost :D

tirsdag 13. oktober 2009

Fete meieriprodukter og hjertesykdom

Annika Dahlquist refererer i sin blogg i dag til en undersøkelse gjennomført i Sverige angående hvilke matvaner som virker positivt i forhold til hjertesykdom. Ifølge denne undersøkelsen er inntak av frukt/grønnsaker i kombinasjon med fete meieriprodukter positivt. Dette er vel et stykke unna de offisielle kostholdsrådene gitt til feks personer som nettopp har hatt hjerteinfarkt... En bekjent har nettopp vært utsatt for dette, og ble sendt hjem med beskjed om å kutte ned på fete melkeprodukter. Paradoks?

We identified a significant interaction between intake of fruit and vegetables and dairy fat consumption. Daily fruit and vegetables consumption was associated with a lower risk of coronary heart disease only when combined with a high intake of dairy fat. Low intake of dairy fat, choosing mostly wholemeal bread or eating fish at least twice a week was not associated with a reduced risk of coronary heart disease in this cohort of rural middle-aged men. The current nutritional recommendations were hence only partly supported.

mandag 12. oktober 2009

Mandag morra blues

Veiedag i dag, og vekta står som limt fast på samme tall som den har gjort over en måned nå. I dag er jeg rett og slett bare drittlei! Synes jeg har vært flink i det siste, trener jevnt og har blitt mer strikt på å unngå utskeielsene (sjokolade...). Usj!

søndag 11. oktober 2009

Fast-food ala lavkarbo


Noen ganger må det gå kjemperaskt å "slenge sammen" noe å spise. Da er dette redningen for meg: lavkarbopannekake.

2 egg
1 ss fløte eller Creme fraiche

Piskes sammen, stekes på en side, legg på fyll (her har jeg brukt jarlsbergost og spekeskinke), brett dobbel og stek ferdig. Nam!

torsdag 8. oktober 2009

Pølsegryte

I dag var vi på foreldresamtale i barnehagen etter jobb, dermed ble det sent hjem og behov for skikkelig "fastfood". I kjøleskapet fant jeg pølser, bacon og litt grønnsaker (sopp, paprika), og med litt tomatpuré og krydder i ble det en god og kjapp pølsegryte :D Serveres med ris til gutta og litt tyrkisk yoghurt til meg.

Nå er det leggetid for minstemann, og så er det treningstid for mor. Uke 2, dag 2 av treningsopplegget i dag, gåing kombinert med 5 x 1 min jogging. Spent på om det er glatt, i dag tidlig var det hvitt på veien her ute...

Treningsanbefaling: CrossFit

Jeg er alltid "på leit" etter gode treningsmetoder. I går var jeg hos naprapaten med musearmene mine, og fikk tips om en treningsmetode som heter Cross-fit. Du kan lese mer om det her. Et sitat fra siden viser også sammenheng med lavkarbokosthold:

World-Class Fitness in 100 Words:
Eat meat and vegetables, nuts and seeds, some fruit, little starch and no sugar. Keep intake to levels that will support exercise but not body fat. Practice and train major lifts: Deadlift, clean, squat, presses, C&J, and snatch. Similarly, master the basics of gymnastics: pull-ups, dips, rope climb, push-ups, sit-ups, presses to handstand, pirouettes, flips, splits, and holds. Bike, run, swim, row, etc, hard and fast. Five or six days per week mix these elements in as many combinations and patterns as creativity will allow. Routine is the enemy. Keep workouts short and intense. Regularly learn and play new sports.
~Greg Glassman

Trening og fristelser

I går var jeg ute på treningsrunden min (uke 2, dag 1 av løpeopplegget), og i nabolaget mitt ligger det et bakeri... På mitt lavkarboopplegg er det ikke plass for bakverk, og jeg har egentlig ikke savnet det før i går. Det luktet så fantastisk godt at tennene løp i vann og jeg så for meg nystekte boller og skolebrød... Heldigvis hadde jeg ikke med meg penger til å å gå innom butikken og kjøpe noe av de "forbudte" fristelsene. Vel hjemme igjen ble det en halv frokostpannekake (resten er lunsj i dag), en kopp te og en klapp på skulderen! Fornøyd med meg selv :)

søndag 4. oktober 2009

Trening og omlegging av kosthold

Det er søndag og treningsøkten er allerede unnagjort. Det gikk greit i dag også, og første uka er unnagjort, kun 11 igjen ;) Jeg er fornøyd så langt, har ikke fått noen store "vondter" noe sted, og det går greit med pusten foreløpig.

Når det gjelder maten så er jeg litt i tvil om dagen, på hvor min vei videre på lavkarbo går. Jeg er sikker på at lavkarbo er tingen for meg, men hvilken variant... det er vanskeligere å svare på. Jeg begynte med Fedon for ett halvt år siden, og la deretter om til mer "radikal" LCHF etter ca 3 måneder. Vektnedgangen var definivt størst mens jeg fulgte Fedon sin filosofi, mens den har vært veeeldig langsom etter at jeg la om til LCHF og ketose. Nå tenker jeg at jeg skal prøve å leve litt mer "Fedonsk" igjen etpar uker og se hvordan det slår ut på vekt og formen generelt. Altså: mer proteiner, mer grønnsaker/frukt, og mindre fett. Mmmm, i kveld skal jeg spise en rugsprø, gleder meg allerede ;)

lørdag 3. oktober 2009

I dag blir det fårikål!

Perfekt mat på lavkarbo, og verdens enkleste middag. Nå står den og putrer på komfyren, gleder meg til å smake! Jeg måtte sende mannen ut på potet-handel, jeg spiser jo ikke potet og dermed er den lett å glemme.

I dag tidlig var det is på vanndammene utenfor huset, og vi har hatt årets første frostnatt. Tid for ullpledd og tekopp, med andre ord. Neste jogge-økt blir i morgen tidlig, håper det ikke blir glatt ;)

torsdag 1. oktober 2009

Dag 2 av treningsplanen

...og jeg har løpt de tilmålte 4 minuttene (4 x 1 min for å være pinlig nøyaktig). Det er det lengste jeg har jogget siden jeg var ferdig med videregående, og når jeg var russ i 1990 så sier vel det det meste ;) Skoene kjentes gode ut, pusten hang med, og jeg har ingen vondter i beina som jeg legger merke til så langt. Godt å være i gang! Jeg klarte forresten å komme meg ut mellom to regnskurer, fornøyd med det også ;)

Vel hjemme er det tid for en varm dusj, og litt mat: jeg blander 2ss cottage cheese med 2 ts kesam vanilje. Litt müsli på toppen så blir det et perfekt etter-trenings-måltid. Chai med en fløteskvett i avslutter det hele. Nam!