tirsdag 29. september 2009

Jeg har kjøpt meg joggesko!

Endelig! Jeg har tenkt på det lenge, jeg må ha en treningsform som er fleksibel ift. når jeg kan trene. Jeg går på treningssenteret for pilates/yoga/styrke, og kondistrening har jeg stort sett fått ved å sykle til jobben. Nå når morgenen skal gå opp med levering i barnehage rekker jeg sjelden å sykle, så da er det på tide å tenke nytt! Ergo: joggesko. Jeg var på løplabbet i går og kjøpte nye sko, og har tenkt å følge det 12 ukers treningsopplegget som er foreslått der for Nybegynner. I dag skal jeg starte med 25 min rask gange, det er overkommelig ;) Det regner som fy ute, så friskt blir det nok uansett. Programmet legger opp til trening 3 ganger pr. uke, planen er tirsdag-torsdag-lørdag som treningsdager.

Jeg har tenkt å begynne å bruke treningsdagbok, og så skal jeg prøve å være flink til å bruke pulsklokka mi. Skoene mine er Nike+ så jeg kan bruke sånn dings til å "måle" treningen med, men jeg tenkte jeg skulle bremse dingseavhengigheten min litt fra starten og se om jeg unner meg det etter hvert ;)

lørdag 26. september 2009

Møkkavær og tid for te!

Ute regner det katter og hunder i dag, da passer det godt å krype opp i sofaen med en god kopp te :) Jeg drikker mest Earl Grey, men liker å variere litt med Chai. Jeg har lenge drukket den som finnes i Twinings sin Voyage-serie. Den er med svart te, og jeg mistenker at den holder meg litt lenger våken om kvelden enn jeg har godt av...

I går var jeg derfor på helsekosten og kjøpte to andre varianter, en med Rooibos og en med grønn te. Prøvde Rooibos-varianten i går, den var veldig god! I kveld blir det en test på den grønne. Vi får komme oss ut i regnet en tur i dag, så blir det enda bedre med en varm kopp te etterpå :D

fredag 25. september 2009

Endelig helg!

Nå er jeg snart ferdig med arbeidsdagen :) Mannen er bortreist i helga, så mine snille foreldre kommer en tur for å holde oss med selskap i dag og i morgen. De henter junior i barnehagen slik at jeg har mulighet for å stike innom og trene på vei hjem. Deilig! For å ha litt energi til trening måtte jeg ha med et lite mellommåltid i dag.

Cottage cheese blandet med litt kesam vanilje, noen blåbær og litt müsli på toppen. Kjempegodt!

tirsdag 22. september 2009

Restemat

En ting som har forandret seg etter at jeg la om kostholdet er at nå er jeg mye flinkere til å spise opp restematen som står i kjøleskapet! I dag ble det rester av ostelasagne til lunsj, og til middag blir det kalkun-falukorv-omelett. Omelett er veldig greit når det skal gå raskt også, jeg trenger noen sånne veldig kjappe middager iblant. I dag er jeg hjemme med gutten min som har kastet opp og har borti 40 i feber, så da blir det lite tid til matlaging, gitt. Håper formen er bedre i morgen!

søndag 20. september 2009

Chai med fløte :)

I kveld har jeg vært flink og gått en times tur. Jeg prøver å få tid til mere trening, men det er ikke alltid det går helt etter planen... Men nå skal jeg skjerpe meg litt på det området, jeg blir ikke bare i bedre form av å trene, jeg blir i veldig mye bedre humør :D I morgen er det pilates og yoga, det gleder jeg meg til!

Jeg spiste litt mye til middag i dag (stekt laks i fløtesaus, blomkålmos og broccoli), så i kveld er jeg fremdeles mett. Min nye favoritt på kvelden er chai (te) med en god skvett fløte i. Supergodt!

lørdag 19. september 2009

Lørdagsmiddag: ostelasagne

Ostelasagne:

Kjøttsaus:
Kjøttdeig
Kvitløk
Løk
Paprika
1 boks tomat
1 ss rømme
Krydder


Ostesaus:

2 dl fløte
revet ost

Kjøttsausen stekes og krydres etter smak. Ostesausen: kok opp fløten, tilsett revet ost til sausen er passe tykk. Krydre med salt/pepper/muskatnøtt.

Legg kjøttsaus og osteskiver/ostesaus lagvis, topp med revet ost. Stekes ca 30 min på 200 grader. Serveres med salat.

Jeg har laget denne i kveld, og mannen mente det var minst like godt som "vanlig" lasagne :)

fredag 18. september 2009

Mat når man er på reise


Det er jammen ikke enkelt! Selv med en matboks med lavkarbobrød "på innerlomma" så slet jeg med å finne noe å spise. På bildet ser du litt hvorfor... Dette er fra flyplassen, og ikke noe av det man ser her passer dersom man satser på å spise lavkarbo. Jeg endte opp med å spise en pose nøtteblanding, for så å hive innpå 2 egg når jeg endelig var hjemme igjen.

mandag 14. september 2009

Ut på tur

I dag reiser jeg på jobbreise og skal være borte fram til fredag kveld. Jeg er litt spent på hvordan det skal gå i matveien, men satser på at det ordner seg :) Skal bo på hotell, så jeg regner med at frokost er uten problem, lunsj og middag er mer spennende... Jeg skal ta med noen skiver lavkarbobrød i bagasjen, så har jeg litt krisemat.

Lavkarbobrød
4 egg
1/2 boks creme fraiche eller kesam
1.5 ts bakepulver
4 ss linfrø
60 g kruskakli
50 g sesamfrø
45 g solsikkekjerner
3 ss olje


Pisk eggene lett og bland inn creme fraiche/kesam og olje,
tilsett det tørre. Deigen skal ha en kladdete konsistens.
Ha deigen i en bakepapirkledd brødform å la brødet steke på 180 g i 55 min. Nederste rille.

Oppbevares i kjøleskap. Blir ca 1 karbo pr skive.

søndag 13. september 2009

Kyllinggryte


Dagens middag ble til etter "man tar hva man har"-prinsippet. Godt ble det uansett :)

Servert med ris til karbospiserne og blomkålmos til meg.


Kyllinggryte:
Kylling i biter
Paprika
1 boks creme fraiché
1 buljongterning
litt vann
1,5 ss sweet chili saus
1 ts hakket ingefær
salt og pepper

lørdag 12. september 2009

Tyrkisk yoghurt og müsli

Enkel frokost i dag, tyrkisk yoghurt med litt blåbær i, samt müsli.

Müsli:
1 dl blandede, hakka nøtter (ta de du liker best, jeg bruker hasselnøtter og valnøtter)
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
10 dråper vaniljeessens
1/4 dl kaldpresset olje
1/2 dl vann
1 ts salt


Bland sammen og hell på et bakepapir. Stekes på 225 grader i ca 10 min, eller til blandingen blir gylden brun. Hakk opp og oppbevar i lufttett boks.

fredag 11. september 2009

Lavkarbo pizza

Lavkarbo pizza

2 egg
1 ss fløte
1/2 ts bakepulver
1 ss olje
1 ss soyamel
1 ss fiberhusk
1,5 dl revet ost
litt salt

Bland ingrediensene, spre på en bakeplate og stek ca 10 minutter på 200 grader (varmluftsovn). Lag ønsket fyll og spre på pizzabunnen og strø ost over. Stekes til osten smelter. Jeg serverer med litt rømme på. Godt!

Jeg har lett lenge etter en pizzaoppskrift som smaker OK, de første forsøkene mine smakte stort sett enten omelett eller soyamel. Ikke noe særlig :( Men nå har jeg funnet en oppskrift som fungerer, og den har jeg kost meg med i kveld!

Dagens lunsj


I dag ble det "bento"-lunsj, med litt forskjellig fra kjøleskapet. I høyre "rom": frokostpannekake med gräddost, i venstre rom: kylling "speziato" (fra Grilstad - kjempegod!), ridderost og cherrytomater. Godt og mettende!

torsdag 10. september 2009

Sammenligning av dietter

Jeg fikk anbefalt denne artikkelen i dag, den tar for seg en sammenligning av ketogene og ikke-ketogene lavkarbodietter. Interessant lesning! Synes forfatteren klarer å få fram at det faktisk er forskjell på folk, noe som ellers kan være ganske tungt å innse for både den ene og den andre kostholds-"religionen".

Resultatene fra undersøkelsen han refererer til stemmer forøvrig godt overens med mine egne erfaringer, hastigheten på vektnedgangen er ikke større når jeg er i ketose. For min del går det ujevnt nedover uansett, men i gjennomsnitt over det siste halve året ligger jeg på en nedgang på 300g/uke.

onsdag 9. september 2009

Frokostpannekake

Favorittfrokosten min :) Kjapt å lage, og smaker godt!

1ss havregryn eller soyamel
2 ss cottage cheese
3 egg
2 ss rapsolje
litt salt
kanel

Blandes med stavmikser og stekes på begge sider. Serveres med krem, bær, kesam... Her har jeg brukt litt kesam vanilje og noen bringebær.

mandag 7. september 2009

Verdens kjappeste pannekaker


I går var jeg på Pilates og Yogatrening, og var ikke hjemme før litt over klokka 9 på kvelden. Da er det om å gjøre at maten går raskt å lage! Da ble det pannekaker med litt blåbær og krem, nammenam!

Pannekake: 1 egg og 1/2 dl fløte piskes sammen og stekes på begge sider

søndag 6. september 2009

Eggemjølk


Jeg har funnet ut at en av de tingene som hindrer vektnedgang for meg er melk. Nærmere bestemt kaffe latte ;) Jeg har også en tendens til å spise litt for lite fett, så for å slå to fluer i en smekk er eggemjølk en genial ting. Jeg bruker en variant av en oppskrift fra denne bloggen, og har i enten kakao eller espressopulver. Godt og mettende :) Jeg har prøvd med smør istedet for Cocosa, men det er ikke min ting, smørsmaken passer bare ikke i varm drikke... Oppskriften:

Eggemjølk:
1 egg
20g Cocosa
1 ts kakao eller espressopulver
2 dl kokende vann

Bland egg, cocosa og smakstilsetning i en stavmikserbolle, tøm over kokende vann og miks i noen sekunder. Voilá.

lørdag 5. september 2009

Min historie på lavkarbo så langt


Jeg har lenge kjent på kroppen at den trives bedre med mat som ikke inneholder så mye sukker, brød, poteter, ris eller pasta. Spesielt merket jeg det på jobb, dersom jeg spiste brød til lunsj ble jeg utrolig slapp utover ettermiddagen, mens med for eksempel en salat med tunfisk holdt jeg mye lenger uten å føle meg "innhul" av sult. Etter å ha fått beskjed om å senke min BMI pga en operasjon, gikk jeg igang med å legge om kostholdet i mars 2009. Jeg begynte gradvis med å kutte ut sukker, brød, pasta etc., og har lagt mer og mer over til det kostholdet jeg har i dag som best kan beskrives som LCHF (Low Carb high Fat).

Da jeg startet viste vekten 81kg (noe som med min høyde på 163cm tilsier en BMI på >30 og defineres som sykelig overvekt). Pr i dag stopper vektnålen på 73,5 kg. Jeg har et lite sammenligningsbilde, til venstre er mine 81 kg fra september 2008, bildet til høyre er tatt i juli 2009 etter at 7kg var bortevekk.

Egen blogg for lavkarbo :)

Jeg har en blogg der jeg skriver litt om alt, men nå tenkte jeg jeg skulle samle det som omhandler lavkarbo-livsstilen min på en egen blogg. Skal legge ut litt om maten og litt om lavkarbo sånn generelt. Det jeg har skrevet om lavkarbo tidligere ligger her.